0800331469

Звідки з'явилася "чорна п'ятниця"?

Що таке Чорна П'ятниця

Маркетологи використовують найрізноманітніші методи, які залучають клієнтів і просувають продажі. Найдієвішими серед них є всілякі розпродажі та знижки. Існують як сезонні програми лояльності, так і знижки, присвячені певним подіям, найпопулярнішою з них є Black Friday. Традиція проводити Чорні П'ятниці прийшла до Європи із США. Саме там тотальні розпродажі проводилися першої п'ятниці після Дня Подяки. З 1996 року цей день став першим днем періоду великих різдвяних знижок у магазинах світу. Своєю назвою Black Friday зобов'язана особливостям американського бухобліку. Місцеві бухгалтери записують прибуток чорним кольором, а для запису збитку – червоним По суті, Чорна П'ятниця означає прибуткову п'ятницю, тобто день із гарною виручкою.

Чорна П'ятниця в Україні

У нашій країні глобальні розпродажі, як у Америці, не проводяться, оскільки подібні акції не знайшли прихильників з багатьох причин. Ситуація дещо змінилася завдяки розвитку інтернет-шопінгу, адже людям не потрібно товпитися у чергах і можна купити все необхідне з доставкою. У деяких магазинах, особливо побутової техніки, знижки досягають 85%, це дозволяє заощадити хорошу суму та придбати якісні товари.

В Україні Black Friday випадає в останню п'ятницю листопада. Як правило, магазини заздалегідь влаштовують розпродаж, який триває кілька днів. Зручно, що можна купити зі знижкою не лише певні товари, а й послуги та розваги. У період глобального розпродажу можна придбати товари з наступних категорій:

  • парфумерія і косметика;
  • одяг і взуття;
  • товари для дому;
  • гаджети та побутова та техніка;
  • ювелірні вироби та ін.

Оплачувати акційні товари можна тими самими способами, як і звичайні покупки. Всі магазини надають інформацію про доступні способи оплати та умови доставки. Взяти участь у Чорній П'ятниці можуть лише інтернет-магазини та торгові майданчики з підтвердженою репутацією.

Можна підготуватись до Чорної п'ятниці заздалегідь. Моніторинг актуальних пропозицій допоможе підібрати найвигідніші акції, а фінансові заощадження, зроблені заздалегідь, допоможуть вигідно зробити великі покупки. Якщо у вас є валютні накопичення, то їх можна обміняти, щоб були гроші на бажану покупку. Зробити вигідний обмін доларів на гривню можна у мережі обмінників Кіт Груп.