0800331469

Яку валюту краще брати для поїздки в Китай?

Багатьох українців Китай приваблює не тільки з боку туристичних поїздок, але і в якості бізнес-партнера. За останні роки економіка КНР зросла в рази і на даний момент займає лідируючі позиції в світі. Тому багато українських підприємців ведуть активні переговори з китайськими партнерами. Нерідко трапляється так, що необхідно для укладення угоди їхати в Китай і домовлятися на місці. Але виникає питання: яку валюту з собою брати?

Варіанти вибору валюти

Курс юань

Що робити при поїздці до Китаю: обміняти гроші відразу або по приїзду? І в якій валюті краще це зробити? Варто більш детально розглянути кожен варіант детально:

  • взяти з собою долари і поміняти в Китаї на юань. Цей варіант хороший тим, що не потрібно витрачати час на пошуки китайського юаня в Україні. Багато хто приймає долари на місці, проте якщо їхати домовлятися про партнерство, то необхідно усі угоди здійснювати в юанях. При цьому ви втрачаєте на подвійній конвертації;
  • придбати китайський юань в Україні. Це досить складно зробити, тому що мало обмінників і банків займаються обміном настільки рідкісної валюти. Але якщо ви зможете знайти надійний обмінний пункт, то з легкістю обміняєте українську гривню на китайську валюту. Якщо справа стосується бізнесу, то солідну суму з собою возити вкрай небезпечно, та й незручно, тому буде зручний наступний варіант;
  • взяти з собою гроші тільки на поїздку. При ділових відносинах це вкрай зручно, так як спочатку завжди укладаються контракти і після цього перераховується необхідна сума на рахунок партнера.

Для того, щоб не витрачати час на пошуки китайського юаня в Україні, досить звернутися в обмінний пункт КІТ Груп. У нас є перевірені партнери, які зроблять грошовий переказ з України в Китай з комісією 0%. Дізнайтеся всі подробиці у менеджера по телефону.