0800331469

Цікаві факти про кредити

Факти про кредити

Сьогодні практично кожна людина має не тільки рахунок в банку, але і кредит або кредитну картку. Дана послуга користується попитом у клієнтів, адже коли не вистачає певної суми, люди просто займають її у банку і повертають з певною комісією. Прийнято вважати, що ідея кредитування виникла відносно недавно, проте це не так - це сталося багато століть назад і в той період вона виконувала ті ж функції, що і зараз. Розглянемо далі неймовірні факти про кредити, про які ми не знали.

Незвичайні факти з історії кредитів

  1. Перші фіксовані в історії кредити видавалися ще в Вавилоні і Ассирії. У VIII столітті до н.е. там вже були лихварі, які позичали гроші під відсотки.
  2. Найдавніші кредитні закони були випущені ще в 1800 році до н.е. за наказом царя Хаммурапі, вони регулювали розміри кредитних ставок.
  3. Кредитори Стародавньої Греції на ділянках своїх боржників встановлювали таблички hypothéke. Вона говорила про те, що в разі прострочення позики земля боржника відійде кредитору.
  4. Найстарішим банком в світі є Banca Monte dei Paschi di Siena. Він виник в 1472 р в Італії.
  5. Понад 55% кредитних карт в світі - VISA.
  6. Перші бюро кредитних історій зародилися ще в 19 столітті. Вони збирали інформацію про торговців, які мали борги.
  7. Попередниками кредитних карт були залізні жетони.
  8. Перші кредитні карти мали необмежений ліміт.
  9. Найпопулярнішим видом кредиту є споживчий. Щорічно в Європі оформляють кредити на 160 млрд. євро.
  10. Сучасні банки використовують негласний список професій, яким вони можуть відмовити у видачі грошей. Це журналісти, юристи, військові, приватні підприємці.
  11. Близько 30% відсотків населення беруть мікропозики.
  12. З латині слово «кредит» означає «вірю, довіряю».
  13. Перша в СРСР кредитна карта з'явилася в М.Горбачова.
  14. Собівартість кредитної картки не перевищує 1 $.
  15. Країною столицею банківської індустрії вважається Швейцарія. Тут приблизно чотири сотні кредитних організацій і банків.

Де можна сьогодні оформити кредит?

Сучасні банки, як і багато років тому, готові запропонувати свої послуги з кредитування. У кожній організації діє своя процентна ставка і умови видачі кредиту. Щоб не витрачати час на чергу і заповнення гори паперів, можна взяти гроші в борг онлайн. Дану послугу пропонують не тільки банки, але і окремі фінансові компанії. Це зручно, адже за кілька хвилин після оформлення заявки замовник зможе отримати бажану суму на свою карту, банківський рахунок або електронний гаманець. Багато подібних закладів кредитують навіть тих клієнтів, які мають погану кредитну історію.